Stipendutstillingen 2016

 • Sveinung Rudjord Unneland - Diagonal / u.t
  Sveinung Rudjord Unneland - Diagonal / u.t
 • Kine Lillestrøm - Longing for lasting (consider fragment)
  Kine Lillestrøm - Longing for lasting (consider fragment)
 • Stein Erik Wouthi - det altseende øye
  Stein Erik Wouthi - det altseende øye
 • Idun Baltzersen - Jenter og Hunder
  Idun Baltzersen - Jenter og Hunder
 • Hanne Lillee - uten tittel
  Hanne Lillee - uten tittel
 • Janine Magelssen - svart kvadrat # III - 2015
  Janine Magelssen - svart kvadrat # III - 2015
 • Hedvig Thorkildsen - When you have a destination in mind
  Hedvig Thorkildsen - When you have a destination in mind
 • Stian Ådlandsvik - Such a panic, such an inexplicable shock was produced #1
  Stian Ådlandsvik - Such a panic, such an inexplicable shock was produced #1
 • Christiane Lieungh - The Future of Well-being
  Christiane Lieungh - The Future of Well-being
 • Kent Fonn Skåre - Push/Pull
  Kent Fonn Skåre - Push/Pull
 • Anna Ihle - Arbeidsflyt
  Anna Ihle - Arbeidsflyt
 • Elin Andreassen - Cambodian Caol on Rhine River
  Elin Andreassen - Cambodian Caol on Rhine River

Rune Brynestads minnestipend 2016

Bente Sætrang.jpg

Bente Sætrang. Foto: Anne Skatvedt

Prisen er på 400 000 kroner og er en av Norges største og mest høythengende utmerkelser for kunstnere, og tildeles i år tekstilkunstneren Bente Sætrang.

Bente Sætrang (f. 1946) har i løpet av mer enn fire tiår markert seg som en av landets viktigste og mest toneangivende tekstilkunstnere: Hennes arbeider er innkjøpt av Nasjonalmuseet og flere sentrale museer over det ganske land, hun har vært med på å forme våre offentlige rom, og hennes arbeider er presentert for et stort publikum gjennom en rekke separat- og retrospektive utstillinger ved landets viktigste kunstinstitusjoner. Bente Sætrang har påvirket og stimulert utviklingen av norsk tekstilkunst i betydelig grad, og hun var også landets første professor i faget. Hele sin karriere har Sætrang vært opptatt av arbeids- og levekår for kunstnere i Norge. Med dette tildeles prisen en kunster i særklasse som har utmerket seg med sin kunstneriske kvalitet og fagpolitiske engasjement.

Sætrang er utdannet på tekstillinjen ved tidligere Statens håndverks- og kunstindustriskole i Oslo (SHKS) og kunstakademiet i Poznań i Polen. Verkene hennes er innkjøpt av institusjoner som Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design, KODE – Kunstmuseene i Bergen, Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum og Victoria and Albert Museum, og hun har hatt separatutstillinger ved blant annet SOFT galleri (2008) og Kunstnerforbundet (2012). I perioden 2003–2004 ble den retrospektive utstillingen «Bente Sætrang: Mønster – mening – minner» vist ved Vestlandske Kunstindustrimuseum i Bergen og Kunstindustrimuseet i Oslo. Sætrang ble landets første professor i tekstilt kunsthåndverk ved Statens høgskole for kunsthåndverk og design (i dag Kunst- og designhøgskolen i Bergen) i 1987, hvor hun ledet tekstilutdanningen i perioden 1987–1993. Sommeren 2016 er hun aktuell med ny visning av seks verk på Bomuldsfabriken Kunsthall i Arendal og med utstillingen «ISLAND VIEW» ved GangGalleriet på Hovedøya i Oslo.

Rune Brynestads minnestipend tildeles årlig en kunstner som har utmerket seg i særklasse når det gjelder kunstnerisk kvalitet og aktivitet. Stipendet er opprettet av Billedkunstnernes Vederlagsfond til minne om Rune Brynestads (1935–83) innsats for å virkeliggjøre fondet, og innstilles av stipendkomiteen for billedkunstnere. Siden opprettelsen i 1987 har stipendet blitt tildelt en rekke fremtredende og folkekjære kunstnere, blant dem Hanne Borchgrevink, Elisabeth Haarr, Tommy Olsson, Per Inge Bjørlo og Morten Krohg.

Stipendkomiteen for 2016 har bestått av Arvid Pettersen, Fredrik Raddum, Ingrid Toogood Hovland, Gitte Magnus, Kira Wager, Markus Lantto, Kjetil Berge, Vibeke Slyngstad, Anne Lise Stenseth og Marius Martinussen

<a href=

Bente Sætrang, uendelig@begrenset (1999), trykk på presenning.

Tilhører Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum. Foto: Halvard Haugerud

__________________________________________________________________________

contakt bttn blck
 
 
 
 
 
 
 
 
footerfacebookicon  
 
Screen Shot 2016 06 06 at 10.58.11
 
Screen Shot 2016 06 06 at 11.05.14