Minnestipendet for 2017 tildeles Per Hess

 

Portrett Per Hess 292x300 

Stipendet tildeles årlig til en kunstner som har utmerket seg i særklasse når det gjelder kunstnerisk kvalitet og aktivitet, og er opprettet av Billedkunstnernes Vederlagsfond til minne om Rune Brynestads innsats for å virkeliggjøre fondet. Prisen er på 400 000 kroner og er en av Norges største og mest høythengende utmerkelser for kunstnere.

Per Hess (født 1946) er bosatt i Oslo. Han er utdannet som maler blant annet på Statens Håndverks- og Kunstindustriskole og Kunstakademiet i Oslo. Han er en stor kolorist og arbeider  i den lyse delen av fargespekteret. Hans fokus er å gi kunsten en plass i samfunnet som det lysende i lyset og bringe det inn i verden.

Stipendkomitéen uttaler at Per Hess har bak seg et svært sterkt kunstnerskap. Han utvikler seg hele tiden og utforsker stadig nye områder som en følge av sin kunstneriske filosofi om å ikke reprodusere kunsten, men derimot søke videre. Det er med glede og stor interesse komiteen vil følge dette kunstnerskapet videre.

Kunstneren selv uttaler at han er beæret og takknemlig for å bli tildelt dette stipendet. Den 11. mai åpnet han samtidig utstilling i Palazzo Mori, European Culture Center i Venezia. 

Rune Brynestad Minnestipend tildeles av Norske Billedkunstneres stipendkomité 2017:

Kjetil Berge, Fredrik Raddum, Gitte Magnus, Marius Martinussen, Anne-Lise Stenseth, Hanne Lydia Opøien Figenschou, Ingrid Toogood Hovland, Markus Lantto, Agnes Nedregård, og Arvid Pettersen.

contakt bttn blck
 
 
 
 
 
 
 
 
footerfacebookicon  
 
Screen Shot 2016 06 06 at 10.58.11
 
Screen Shot 2016 06 06 at 11.05.14